Hem » Pigmentfläckar

P igmentfläckar, åldersfläckar och solskadad hud. Alla har vi små märken på huden. Med tiden som vi blir äldre är det oundvikligt att vi inte får mer av dessa märken. På kroppen är det inte så många som brukar tänka på att man fått fler fläckar. Men när man börjar få stora missprydande pigmentfläckar i ansiktet är det många som tycker att det är jobbigt. Att ha många pigmentfläckar får oss även att se äldre ut. Speciellt tydligt blir det när man får mycket fläckar på händerna eller dekolletaget.

 

Lyckligtvis är det en väldigt enkel procedur att bleka bort pigmentfläckarna. Eftersom vi använder en helt unik IPL teknologi från Lumenis räcker det vanligtvis med 1-3 behandlingar för att helt bleka bort pigmentfläckar. Det är en väldigt snabb behandling som bara tar några minuter att utföra och obehaget är minimalt. 

 

Varför får man pigmentfläckar?
Från 40 års ålder och uppåt har huden svårare att återhämta sig från solens skadliga strålar och det är mycket vanligt att äldre kvinnor och män har pigmentfläckar. Vita och asiatiska personer drabbas oftare än personer med mörkare hudton och framförallt personer som har svårt att bli bruna och bränner sig lätt. Det är inte bara solljus som kan vara skadligt utan även artificiellt ljus från solarium kan öka risken för pigmentförändringar i huden.

  • Åldersfläckar (som man ofta ser på händerna och dekolletaget) orsakas oftast pga solning. Antingen genom att man inte varit tillräckligt noga med att använda solskyddsfaktor eller för man exponerat sig för mycket under de timmarna som solen är som starkast.
  • Hormonella pigmenteringar uppkommer vid en hormonell förändring i kroppen, som vid graviditet och intag av p-piller.

Så går behandlingen till
Vi börjar behandlingen med att applicera en kall gelé på området som ska behandlas. Under behandlingen appliceras sedan ett antal ljuspulser på varje pigmentfläck. När ljuspulserna träffar huden kommer du känna en lätt stickande och varm känsla, men behandlingen är skonsam och bedövningskräm brukar sällan behövas. 

Direkt efter behandlingen mörknar pigmentfläckarna något och en lätt rodnad syns på det behandlade området. Du kan dock återgå till övriga normala aktiviteter direkt efter behandlingen. Pigmenten kommer att fortsätta mörkna ett par dagar efteråt och efter ett par veckor kommer du märka hur pigmenten helt har försvunnit eller bleknat. 

Vår unika IPL gör det möjligt att anpassa ljuskällan och energin optimalt för att effektivt kunna behandla pigmenten och få dem att blekna bort på ett säkert sätt. Genom värmen och energin som alstras i ljuset spränger man sönder melaninet (pigmentet). Det leder till att pigmenten försvinner. På köpet får man även en hudföryngring eftersom den även stimulerar kollagenet i huden. Så mindre blodkärl och rynkar, samt större porer brukar ofta se en klar förbättring på och en jämna hudton.

 

Ta första steget idag och boka konsultation för prisförslag och antal behandlingar. 

Bra att veta

Hur ser det ut efteråt?
Huden är röd i några timmar och det känns som en mild solbränna, men du kan fortsätta dina dagliga aktiviteter omedelbart. Nästkommande dag brukar  rodnaden ha lagt sig helt och det känns som vanligt.

Kort behandlingstid
Behandlingen går väldigt fort. Beroende på hur stort område du önskar behandla tar det från 1-15 minuter.

Antal behandlingar
Antalet behandlingar som kommer behövas beror på hur djupt pigmentfläckarna ligger i huden. Vanligtvis räcker det med 1-3 behandlingar för att helt bleka bort dem.

Hur känns det?
När ljuspulserna träffar huden kommer du känna en lätt stickande och eller varm känsla, men behandlingen är skonsam och någon bedövnings brukar inte behövas.

 Rethink Stockholm
Rethink Stockholm är en av de ledande kliniker inom skönhet och estetik i Sverige. Med senaste teknik och de mest erfarna specialisterna garanterar vi resultat i toppklass.
KONTAKTUPPGIFTER

E-post: info@rethink-stockholm.se
 Odenplan, Västmannagatan 64

SOCIALA MEDIER
Följ oss ifall du är nyfiken på vad som händer bakom kulisserna eller om du vill vara först med att ta del av våra nyheter och erbjudanden!

Copyright © 2012 – 2022 Rethink Stockholm AB

Rethink Stockholm

Rethink Stockholm är en av de ledande kliniker inom skönhet och estetik i Sverige. Med senaste teknik och de mest erfarna specialisterna garanterar vi resultat i toppklass.
KONTAKTUPPGIFTER

E-post: info@rethink-stockholm.se
 Odenplan, Västmannagatan 64

SOCIALA MEDIER
Följ oss ifall du är nyfiken på vad som händer bakom kulisserna eller om du vill vara först med att ta del av våra nyheter och erbjudanden!

Copyright © 2012-2018 Rethink Stockholm AB