Tatueringsborttagning

Marknadens mest avancerade laser med upp till 150% mer effekt än andra jämförbara lasrar på marknaden.

1. Konsultation

Vi börjar med att träffas för en konsultation. Då går vi igenom hur själva laserborttagningen fungerar, vad du kan förvänta dig av behandlingen och hur många behandlingar som kommer krävas. 
Därefter provskjuter vi på ett litet område på din tatuering för att säkerställa att din kropp inte får någon allergisk reaktion på det lössläppta färgämnet, vars sammansättning oftast är okänd. Reaktionen kan yttra sig som en kortvarig subfebrilitet efter några timmar, och man kan känna sig lite ruggig. Detta är dock ovanligt och brukar klinga av till nästa dag. Tatueringen kommer bli lite röd och svullen de första dagarna och ibland upp till en vecka efter.
En annan fördel med provskjutningen är att du får känna på hur det känns innan du får en riktig behandling. Då har du möjlighet att bestämma dig om du vill använda bedövningskräm när vi lasrar hela tatueringen.
Konsultationen tar vanligtvis 10 till 20 minuter.

2. Förberedelser

För att få det bästa resultatet är det viktigt att du förbereder dig korrekt. Det finns några saker du ska tänka på före ditt besök, inga komplicerade saker men följer du råden hjälper det dig till maximalt resultat. Här kan du läsa om hur du förbereder dig på bästa sätt.

3. Första behandlingen

Tidigast två dygn efter konsultationen så träffas vi igen för att se hur din kropp reagerat på laserbehandlingen och för att försäkra oss om att du inte fått någon allergisk reaktion. Det är ytterst sällan det händer, men vi väljer alltid att ta det säkra före det osäkra.
När det är dags för din första riktiga behandling så börjar vi med att ta en bild på din tatuering så att du har något att jämföra med till ditt nästa besök. Om du önskar kan vi gå igenom allt igen, hur det fungerar med tekniken och hur det påverkar kroppen, men känner du dig bekväm med informationen så startar vi  med behandlingen direkt.
När vi är klara så bokar vi in en ny tid till dig och du får med dig en broschyr hem med skötselråd för din behandlade tatuering. Du får även en liten tub aloe vera som du får smörja tatueringen med ett par gånger per dag den första veckan.
Själva behandlingen tar 1 till 8 minuter beroende på hur stor tatueringen är.Men vi bokar in dig, upp till 30 minuter för att vi ska hinna gå igenom eftervården, eventuella frågor och boka in en ny tid.

4. Eftervård

Tiden direkt efter din behandling så finns det lite olika saker du bör tänka på och undvika att göra. Det är egentligen inte mer komplicerat än att sköta om ett litet sår och allt står i pappret med skötselråd som du fick av oss när du var på din senaste behandling/konsultationen.
Skulle du råkat tappa bort det så kan antingen surfa in här och läsa på sidan skötselråd eller så kan du ta kontakt med oss direkt via mail eller telefon.
De tre viktigaste punkterna är att 1. kyla ner tatueringen första dygnet 2. hålla området rent 3. inte klia på tatueringen.

5. Resultat

Det är en långsam process för kroppen att bryta ner bläcket och det tar olika lång tid för alla innan man ser resultatet efter behandlingen. Vissa ser resultat redan efter första veckan, medan andra behöver 5-6 veckor innan de tydligt kan se att tatueringen blekts. Först efter åtta veckor ser man äntligen det tydliga resultatet av din första behandling. Givetvis börjar det blekas redan under dag 1, men efter åtta veckor så har den största delen av blekningen skett. Eftersom det är en väldigt långsam process för kroppen att transportera bort alla bläckpartiklar så kommer blekningen fortsätta i flera månader efter behandlingen. Dock sker den absolut största delen av blekningen under de första 8 veckorna.
Man vänjer sig själv snabbt vid att se tatueringen gradvis bli blekare, därför är det inte alltid så lätt att själv avgöra hur mycket tatueringen verkligen har blivit blekt. För att du lättare ska kunna se resultatet av varje laserbehandling så börjar vi alltid varje behandlingstillfälle med att ta en bild.

 Rethink Stockholm
Rethink Stockholm är en av de ledande kliniker inom skönhet och estetik i Sverige. Med senaste teknik och de mest erfarna specialisterna garanterar vi resultat i toppklass.
KONTAKTUPPGIFTER
Telefon: 08-559 22 132
E-post: info@rethink-stockholm.se
 Odenplan, Västmannagatan 64
SOCIALA MEDIER
Följ oss ifall du är nyfiken på vad som händer bakom kulisserna eller om du vill vara först med att ta del av våra nyheter och erbjudanden!

Copyright © 2012 – 2018 Rethink Stockholm AB

Rethink Stockholm

Rethink Stockholm är en av de ledande kliniker inom skönhet och estetik i Sverige. Med senaste teknik och de mest erfarna specialisterna garanterar vi resultat i toppklass.
KONTAKTUPPGIFTER
Telefon: 08-559 22 132
E-post: info@rethink-stockholm.se
 Odenplan, Västmannagatan 64
SOCIALA MEDIER
Följ oss ifall du är nyfiken på vad som händer bakom kulisserna eller om du vill vara först med att ta del av våra nyheter och erbjudanden!

Copyright © 2012-2018 Rethink Stockholm AB